Båtliv i nord

Dag 25 - 2018 - Til Fyrudden

17 May 2018 | Fyrudden
GRATULERER MED DAGEN!
Det var dessverre ingen korpsmusikk å høre på morgenen i dag der vi lå. Med veldig god fantasi kunne en kanskje få lyden av noen hvitkinngjess til å høres ut som trompeter men ellers var det stille helt til superdatter Nina skjønte tegningen og sendte over en video av barnetoget på Rekustad. Dermed ble det "Gammel Jegermarsj" på oss også!
I går kveld var det helt vindstille og det var egentlig godt at sola forsvant bak noen tretopper. I løpet av natta slo været om (det var sikkert den fordømte kortbuksa som ble kjøpt inn for to dager siden!) så på morgenen blåste det relativt friskt og det var overskyet for første gang på aldri så lenge. På turen nordover kom det til og med noen regndråper.
Skjærgården i Gryt er igjen litt annerledes enn i Misterhult og Tjust. Her må vi lenger ut i havet for å komme nordover og skjærgården er litt smalere. Vi fikk derfor vasket oss litt i bølgene der leden går helt åpent ut mot Østersjøen.
Vi fulgte i hovedsak leden nordover og fant oss plass i Fyrudden havn. Dette var ikke havnen med den største idyllen, men vi ligger bra i påvente av mer vind.
Hyggelig var det jo at en svenske som rodde forbi ropte: "Så härligt at se en Norsk flagga i dag. Det passar vel bra!" Og det gjør det jo!
Da passer kanskje dagen til å reflektere litt over hvorfor det for noen få hundre år siden var så mye krig, ufred og fanteri mellom de tre landene her i nord. Hva om en i stedet for å bruke vanvittige pengebeløp til kanoner, festninger og krigsskip hadde brukt kreftene til samarbeid, fred og vennskap? Da hadde vi jo ikke hatt noen 17. mai, men sikkert en annen dag som kunne brukes til å markere vår felles selvstendighet.
Og akkurat i det disse ordene ble satt på "papiret" kommer "halve" den svenske krigsflåten inn i havna her vi ligger. Det er seks hurtiggående båter og et slags forsyningsskip, så det er vist ikke bare fred og fordragelighet i dag heller så kanskje det tross alt er like greit at vi har vårt 17.mai.
Vi er nå egentlig forbi Småland, men det er fortsatt hus og hytter i Falu-rød farge som gjelder. Vi er ikke så veldig langt unna Vimmerby der Astrid Lindgren vokste opp og etter hvert ga liv til skikkelser som Emil og Alfred og Tjorven og farbror Melker og hvor deres liv og levnet i hvert fall ikke var preget av annet enn fred og fordragelighet (hvis en da ser bort fra utbruddene til far til Emil hver gang Emil gjorde et "hyss")
Her i Fyrudden havn er det ingenting å ta bilde av så i anledning dagen har vi hentet frem et bilde fra to år tilbake der vi feiret 17.mai i Bekkjarvik utenfor Bergen.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015