Båtliv i nord

Dag 74 - 2018 - I Helsinki

05 July 2018 | Helsinki
Helsingfors er en fin by med mye å se på.
Vi har rukket over en del i dag selv om vi også har holdt et visst øye med himmelen over oss (egentlig skyene) og vi klarte oss unna med en litt lang regnbyge, men et kvarter etter at vi var ombord igjen høljet det virkelig ned!
Også denne gangen har vi benyttet oss av hopp på-hopp av buss. Det er egentlig en grei måte å komme seg rundt i byen og få mulighet til å stoppe opp ved noen attraksjoner. Det kan imidlertid hende at det er rimeligere å ta en taxi til de få stedene en rekker i løpet av en dag, men en del av guidingen i øretelefonene er verdt turen uansett.
Helsingfors er en storby med over 600 000 innbyggere og i dag virket det som halve Asia også hadde flyttet hit så det var mye folk rundt forbi!
Vi regner oss som relativt åpne og lite fremmed-fiendtlig men må innrømme at det kanskje røyner på litt når horder med kinesere brøyter seg frem uten så mye som et blikk for at andre også kunne tenke seg å se og til og med ta et bilde. Særlig i Rock-church (som ikke er en kirke for rock an roll-frelste) ble dette litt slitsomt.
Ingen av oss to er veldig flittige kirkegjengere, men i dag har vi tatt igjen for det med å ha vært i flere. Den nevnte rock-church er absolutt verdt et besøk der den ligger sprengt ned i en fjellknaus som det til slutt er lagt et kunstferdig tak over. Dessverre ble den pianokonserten som ble holdt der litt for mye forstyrret av alle turistene (les asiatene) som heller skulle ta bilder, "selfier" og video-opptak enn å høre på det som ble fremført.
Domkirken er egentlig et litt "motsatt" byggverk ved at den er bygget som et monumentalt bygg på toppen av en knaus og virkelig synes på langt hold. Denne kirken er også et flott byggverk. Like ved domkirken ligger en tredje kirke som også er et staselig byggverk.
Helsingfors er bygget på midten av 1500-tallet og ble etablert for å kunne være en motvekt eller konkurrent til Hansabyen Tallinn.
Hovedstad ble den imidlertid først tidlig på 1800-tallet da tsaren i Russland bestemte at Helsingfors skulle være ny hovedstad i stedet for Åbo, da Helsingfors ligger nærmere St. Petersburg.
Akkurat som Stockholm er byen preget av vannet da også denne byen egentlig ligger på flere øyer.
Det er vanskelig å velge et bilde som er typisk for Helsingfors, for det kan være flere ting. Sibelius-parken med sin spesielle skulptur, eller den flotte botaniske hagen eller kanskje alle fergene fra den helt lille som vi kjører til alle de store som går i skytteltrafikk mellom særlig Tallinn og Stockholm men også til andre byer.
Det ble til slutt den staselige domkirken med noen av de flotte byggene som ligger tett ved.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015