Båtliv i nord

Dag 75 - 2018 - Fortsatt i Helsinki

06 July 2018 | Helsinki
I dag har det for det meste vært innevær.
Det har blåst ganske bra og samtidig har det regnet. Det var først på ettermiddagen at regnet ga seg og at det dermed ble ikke alt for utrivelig å bevege seg utendørs.
Havnen vi befinner oss i ligger like utenfor et område, eller en bydel av Helsingfors som kalles for Ulrikasberg og Brunnsparken (tror vi). i ruslet oss en liten tur inne i dette området og det er et typisk boligområde i en større by med større leiegårder og noen små nær-butikker her og der.
På mange måter kan denne delen av byen minne litt om Majorstuen i Oslo.
I kanten av dette området har også en del av ambassadene i Finland sitt tilhold. Her finnes bl.a. den russiske ambassaden. De har vært flinke i Helsingfors til å bevare noen grøntområder i byen så på den lille rusleturen vår kom vi over flere små parker og lekeplasser i tillegg til et større område med plass for både tennis og annen ball-sport.
I og med at dagen i dag stort sett har vært brukt til å fortære deler av "biblioteket om bord er det begrenset med opplevelser og bilder som egner seg for en blogg.
I går kveld måtte imidlertid skipperen trå til med noen av sine kunnskaper om "pinne-båter".
Et finsk par holdt på like ved oss å klargjøre sin seilbåt og det var tydelig at det hadde de ikke gjort veldig mange ganger tidligere.
Skipperen fulgte med i snaut to timer hvor de to gjorde tapre forsøk på å få montert et bom-trekk med tilhørende lazyjacks. (Det er et trekk til å ha rundt storseilet når det ligger på bommen og noen liner som skal hjelpe til å holde seilet på bommen slik at seilet ikke blåser alle veier når det fires.)
Det var i og for seg morsomt å følge med på alle forsøkene de gjorde uten å finne frem til den rette måten. Imidlertid syntes skipperen det ble for drøyt i regnværet og det var to lykkelige seilere som takket varmt for hjelpen fra en norsk motorbåt-kæll!
Bildet i dag er fra et av besøkene vi gjorde i går. Vi hoppet av bussen bla.a ved Sibelius-parken som er et minnested for Finlands mest kjente komponist, Jean Sibelius. Han levde nesten samtidig med E. Grieg og er en viktig komponist og bidragsyter til den finske nasjonalismen etter tsar-veldets tid.
Monumentet som er reist i parken er etter hvert blitt ganske kjent det også. Dessverre var det mange turister i parken samtidig med oss og det er litt plagsomt at mange av disse måtte inn i og oppå monumentet for å ta selfier og bilder. Det gjorde det umulig å få tatt et godt bilde. Trolig ligger det nå tusenvis av bilder på fjesboka av dette monumentet mer eller mindre i bakgrunnen for dårlige selvportretter. Vårt bilde er lykkeligvis uten andre portretter enn de vi ikke kunne unngå.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015