Båtliv i nord

Dag 79 - 2018 - Til Stenskär

10 July 2018 | Stenskär
Skipperens antakelser og skepsis om Hangö ble egentlig ikke gjort til skamme allikevel. Da vi kom i går ettermiddag syntes vi vel egentlig at plassen vi fikk tildelt ikke var så ille, men det var før de skiftet ut den lille fergen med en som var mye større og som bråket ti ganger så mye, og som til alt overmål kjørte stort sett kontinuerlig.
Da fergen etter hvert også kom med 10 store søppeldunker (med søppel) som ble lagret ca 1,3 m fra båten vår var begeret fullt og vel så det. (I hvert fall for skipperen!) Hangö ble derfor dessverre en gedigen nedtur.
Vi dro derfor relativt tidlig på morgenen i dag og satte kursen mot skjærgården mellom Åbo og Åland. Dette er en kjempestor skjærgård med mange små øyer og holmer i syd og litt større øyer lenger nord og vestover. En god del av turen måtte vi gå tilbake samme vei som vi gikk på vei til Helsinki men etter hvert kunne vi fortsette vestover og ut i for oss nytt farvann.
Vi fikk tråklet oss inn til en brygge på Stenskär selv om det var mange båter der allerede. Som vanlig var finnene hjelpsomme og trivelige.
Stenskär er en ikke så veldig stor øy som har fått navnet sitt etter en stor sten. Den er virkelig stor og skal ha blitt flyttet med isen en eller annen gang under istiden. Stenen ligger midt inne på en bondegård så det var litt begrenset med muligheter til å ta bilde, men vi fikk lurt oss til en liten kikk som også ble dagens bilde. Bildet er ikke rart å skryte av, men vi var heller ikke i modus for fotografering og spennende motivjakt.
En stund etter at vi var kommet til Stenskär fikk vi nemlig en av de telefonene som vi alltid håper på ikke å få. Vi fikk den triste beskjeden at pappa til Nina og Frode brått hadde gått bort på en ferietur i utlandet. Vi er lei oss og føler dypt med Nina og Frode og resten av familien. Hvilken innvirkning dette får på turen videre får vi se etter hvert, men det blir nok litt annerledes enn tenkt.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015