Båtliv i nord

Dag 80 - 2018 - Til Santalot

11 July 2018 | Santalot
Finland har kallenavnet "de tusen sjöars land", men dette landet kunne like gjerne kalles for "de hundre tusen øyers land".
Skjærgården her utenfor Åbo og Åboland er helt utrolig. Den er enorm i utstrekning og den inneholder alt; små holmer, åpne "fjärder", trange sund og store øyer. En del steder er det mindre gjestehavner og noen steder er det større havner i tilknytning til et aller annet lite tettsted. Det beste ved det hele er at vi ikke slavisk må følge ledene som går på kryss og tvers, men mer som hjemme kan vi lese kartet og lete oss frem til steder utenom ledene.
Også seilfolket kan kose seg i dette området der det faktisk går an å seile på de åpne flakene som finnes mellom holmer og øyer. Vi koser oss også med denne skjærgården.
Vi kom litt sent av gårde på morgenen i dag fordi vi måtte vente ut en hissig sommer-regnbyge. Dagen har vært så godt som vindstille med god varme i lufta men lite sol.
Vi hadde laget en rute på forhånd et lite stykke over til en av de større øyene og en gjestehavn ved et tettsted som heter Nagu. Vi var imidlertid innstilt på at vi kanskje ikke kom til å legge oss til der for natten. Vi fulgte nå ruta vi hadde planlagt og gikk inn til gjestehavna i Nagu. Vi lette litt etter plass også men ga opp ganske fort i et grusomt mylder av båter. Denne havnen har også mulighet for å forhåndsbestille plass og det var det mange som hadde gjort, så alle steder der det så ut som om vi kunne få lirket oss inn var det egentlig opptatt til båter som skulle komme senere på dagen.
Skipperen er litt sta og egen på akkurat dette med å bestille. Det må ikke bli slik at en konstant må være på nett og sørge for telefonkontakt med havner en har tenkt seg til. Da får det heller være med hele havnen (mener skipperen)
Vi gikk ut igjen av trengselen og ståket og gikk ikke mer enn en halvtime videre vestover. Der fant vi en dyp bukt og innerst i denne kunne vi legge ut ankeret. Her er det stille og rolig og vi er bare to båter som har sett det fine i å ligge for eget anker. Den andre båten er en stor rusk av en seilbåt fra Sveits.
Gårsdagen og dagen i dag har selvsagt vært preget av meldingen vi fikk hjemmefra i går. Vi har imidlertid bestemt oss for å forsøke å fortsette turen inn til videre slik vi ville ha gjort det uten den tragiske meldingen. Vi fortsetter derfor også blogg-skrivingen som før.
Bildet i dag er et lite utsnitt av utsikten fra her vi ligger på svai. Slik kan det se ut i den finske skjærgården (som det fremgår av bildet så er det nesten som i en norsk innsjø).
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015