Båtliv i nord

Dag 81 - 2018 - Til Korppoo (Korpo Verkan)

12 July 2018 | Korppoo
Det ble en flott kveld og rolig natt i bukta. Det kom en båt til etter hvert, men bukta var stor så det hadde vært plass til mange flere uten at det hadde blitt trengsel av det.
Vinden har stort sett uteblitt i dag også og det er varmt men overskyet. Først nå på ettermiddagen har skydekket begynt å sprekke opp.
Vi hadde tenkt å ikke gå så langt i dag og startet opp (som vanlig) uten noen plan for hvor vi skulle.
På neste store øy visste vi om en havn der det også var dieselpumpe. Vi må planlegge litt i forhold til drivstoff og vi har en mistanke om at det blir vanskeligere å finne dieselpumper lenger ut. Vi gikk derfor inn til Korppoo for å fylle diesel. I havna der var det imidlertid ikke så mange båter og havneguttene som også betjente "sjömacken" hadde fått god opplæring. De var så serviceinnstilte, hjelpsomme og hyggelige at vi bestemte oss for å legge oss til i denne havna selv om vi bare hadde forflyttet oss noen få mil.
Ut over dagen har det jo kommet en del båter til, men det er fortsatt levelig. Vi fikk vel en av de bedre plassene her vi ligger long-side en brygge (og her går det ingen ferger og her er det ikke lagerplass for fulle søpledunker!)
Vi tok på gå-skoa og ruslet inn til "byen". Byen besto av et stort torg, en veldig gammel kirke i granitt, (bygget opprinnelig allerede på 1300-tallet) en cafe, en restaurant og en matbutikk. By-begrepet brukes litt annerledes i det svensk/finske språket enn i Norge.
Vi sliter litt med å finne brukbare motiver til bilder. For to år siden da vi dro tur/retur Tromsø kunne vi fråtse i natur (selv om det etter hvert ble litt mange fossefall) Her er naturen litt mer ensformig. Det betyr ikke at det ikke er flott, men det kan lett bli de samme motivene hele tiden. I de ør-små tettstedene vi er innom blir det litt det samme som med fossene. Det er grenser for hvor mange kirker vi skal ta bilde av da denne turen jo ikke har som formål å registrere kirkebyggene rundt Østersjøen.
Bildet i dag ble tatt på veien til byen men er selvsagt ikke typisk for dette stedet. Det er imidlertid typisk for årstiden. Vi er ingen eksperter på sommerfugler (heller) men skipperen har lett litt på nettet og vi tror denne heter Keiserkåpe. Hvis noen andre vet bedre så er det lov å rette opp i feil.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015