Båtliv i nord

Dag 86 - 2018 - Til Hemviken, Flatö

17 July 2018 | Flatö. Åland
Strålende sommervær fortsatt.
Det ble tett i gjestehavna i går og det er ikke det vi om bord synes er det aller gjeveste.
Båten vår er ganske høy og når det ligger "pinne-båter" ved siden av oss så kan vi ikke unngå å se hva de spiser til middag og frokost. Det er for så vidt greit nok så lenge de ikke spiser noe som ser bedre ut enn det vi selv har, men det er som sagt ikke det vi liker aller best.
Etter vår og et par naboers frokost snek vi oss derfor ut av mylderet med sikte på å finne et mer egnet sted. (dvs et sted der vi er mer for oss selv) Det har sikkert noe med at vi er oss selv nok.
Vannet i gjestehavna hadde samme farge som tynn ertesuppe og konsistensen var heller ikke langt unna. Småfisk som svømte like under vannflaten laget i hvert fall spor i det gule som holdt seg lenge etter at fisken var borte.
Det så litt mindre ille ut lenger ut.
Vi startet på turen nordover med sikte på å runde nordsiden av Åland før vi setter kursen mot Sverige. De langt fleste båtene går på sydsiden så her oppe i nord er det ikke på noen måte trengsel. Vi fant oss også en bukt bak en større øy som heter Flatö. Bukten er riktig nok veldig åpen og vi må ligge ganske langt fra land på grunn av grunne strender, men her ligger vi allikevel helt fint i den relativt svake vinden. Litt lenger vest for her vi ligger må vi ut i åpent vann igjen før vi runder nordvest-siden av Åland der vi på nytt kommer inn i en liten skjærgård.
Vi kan fortsatt somle litt i det fine været, men til helgen må vi være i Sverige slik at co-skipperen kan mønstre av for en stund.
Bildet i dag ble tatt i går kveld. Skipperen satt bak i båten i et forsøk på å kjøle ned topplokket i varmen (for bading er uaktuelt) og lot blikket gli over fjellene som lå bak oss. Skipperen kunne brått tydelig se at vi var kommet til Ålands svar på Mount Rushmore i Sør-Dakota. (Fjellet der fire amerikanske presidenter er hugget ut) Riktig nok var det bare ett ansikt skipperen kunne se
(Co-skipperen var ikke like overbevist,) og det lignet vel mer på ansiktet til en av trærne som kan gå og snakke i filmen om Ringenes herre, (og som skipperen i farten ikke husker hva heter) enn en president.
Det kan selvsagt også hende at skipperen begynner å bli litt tussete etter snart 90 dager i båten, men bildet viser da vitterlig et litt slitent ansikt?
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015