Båtliv i nord

Dag 87 - 2018 - Til Högholm

18 July 2018 | Högholm
Ny bukt, nye utfordringer og nye muligheter.
Vi fortsatte på nordsiden av fastlands-Åland og rundet nordvestsiden. Der kom vi på ny inn i litt skjærgård og sjekket ut et par bukter før vi kom til den vi ligger i nå. Bukt og bukt,- det er vel nærmere et stort flak der vi inn til for ti minutter siden lå sånn noenlunde i le, men nå har vinden snudd så nå blåser det over en ganske stor flate mot oss, men det går bra for det er ikke mer enn maks 7 m/s i kastene.
Her på Åland er det litt utfordrende å lete etter plasser fordi kartgrunnlaget er så dårlig. Det er ganske mange steder der det er "hvite flekker" på kartet, enten fordi det ikke har vært foretatt dybdemålinger der eller fordi det tidligere har vært formålstjenlig for militæret (det finske) å ikke opplyse om dybder mange steder. Uansett så er det altså en del områder der vi ikke vet om det er 1 meter dypt eller 40 m. Ut over det så går det greit å ta seg frem utenom leder bare ved å lese kartet.
Været er det samme strålende, og egentlig for varme sommerværet. De finske meteorologene har nå ute varsel om fare for heteslag og det passer bra for nå er det som i en bakerovn.
Bildet er ikke ment å være et stemningsbilde fra en idyllisk ankerplass men snarere et bilde av hvordan varmen fremskynder høsten. Mange løvtrær er i ferd med å ikle seg høstdrakten allerede.
Vannet forverrer seg også gradvis. De siste par dagene har vi sett død små-fisk så det er nok ikke direkte sunt å ta seg et bad nå selv om mange kaster seg ut i med liv og lyst.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015