Båtliv i nord

Dag 88 - 2018 - Til Eckerö

19 July 2018 | Eckerö
Det er varmt! (Og det er fortsatt ganske fint med lite vind og noen skyer som trekker opp over fastlands-Åland.)
Vi har funnet oss enda en plass å ligge på svai. Det er ikke store plassen vi har til rådighet der vi ligger inn mot en stor halvøy og mellom en liten holme og en liten øy. Vi har dermed le for alle himmelretninger unntatt vestavind (og nå blåser det vestavind!)
På kveldingen i går kom eieren av den øya vi lå bak for å slå av en prat. Han var på en liten kveldstur med kajakken sin og padlet bort til oss for å høre mer om hvem vi var. Det ble en hyggelig prat med karen som kunne fortelle at han opprinnelig var fra Wasa, men som hadde bodd på Åland i mange år. Han kunne fortelle at han ganske nylig var blitt enkemann og vi forsto at han kanskje derfor hadde litt ekstra behov for å snakke med noen.
Vi fikk snakket litt om allemannsretten på Åland og passet selvsagt på å spørre om det var greit å ligge der vi lå, noe han absolutt ikke hadde innvendinger til. Han var imidlertid litt kritisk til enkelte stockholmere som hadde en tendens til å ta seg litt vel mye til rette.
Vi snakket også litt om de hvite flekkene på kartet og han kunne fortelle at det nok mest handlet om at Åland ikke så seg i stand til, rent pengemessig å foreta de nødvendige dybdemålingene for å få kartene gode nok.
På veien sydover i dag har vi også plundret litt med de hvite flekkene. Det var flere bukter som så fine ut til å ligge på svai i men når vi ikke har noen som helst slags peiling på hvor dypt det er så må vi bare hoppe over de plassene.
Vi er nå på sørvestsiden av Åland, eller rettere sagt på sydøstsiden av Eckerö som er en stor øy som ligger vest for fastlands-Åland.
Dette blir vår siste havn i Åland. Herfra går turen sydvestover i retning av litt nord for Stockholm, og fra da av må vil vel også innrømme at vi har startet på hjemveien.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015