Båtliv i nord

Dag 90 - 2018 - Til Norrtälje

21 July 2018 | Norrtälje
Det ble ikke noe av de kraftige vindbygene som var meldt, men regnet kom og etter hvert også lyn og torden. Det regnet stort sett gjennom hele natten og til ut på tidlig ettermiddag i dag.
Det er imidlertid fortsatt varmt, og det er litt plagsomt når det regner for da må vi ha alle luker stengt.
Vi hadde lagt opp til å ligge et sted som ikke var så langt unna Gräddö, som var den havnen vi hadde blinket ut for den midlertidige avmønstringen til co-skipperen slik at vi kunne komme oss i havn tidlig på dagen.
Dessverre ødela regnet for den planen, for når det regner såpass som i dag så ligger folk stille. Det medførte at da vi kom til havnen på en tid da mange normalt hadde gått ut, var havnen stort sett full. Det var bare noen utsatte og dårlige plasser igjen, og med tanke på at vi trolig blir liggende stille i mange dager så var de plassene ikke noe alternativ.
Det ble derfor til å sette kursen inn fjorden mot Norrtälje. Der var vi jo også på vei nordover. Den gang var vi eneste gjestebåt i havna. Nå var det mange båter også der på tross av den lange veien inn fjorden som en også må gå ut igjen for å komme videre.
Havnen er litt "så der" men byen er egentlig ganske koselig.
Vi fikk lirket oss inn mellom to stolper, trolig på samme sted som vi lå sist gang.
Herfra er det i hvert fall rimelig greit å komme seg til og fra flyplassen.
Skipperen hadde egentlig sett litt frem til å få noen dager i fred og ro men slik blir det ikke. Vi får nemlig besøk av de to (Jan Egil og Anne) som pleier å besøke oss når vi er på kort langtur. (Skulle nesten tro vi er på slik tur stadig vekk)
De kommer nå uansett på et besøk, noe vi setter stor pris på og som vi ser frem til. Dessverre må de to besøkende ta til takke bare med skipperen de første to dagene, men de har selv valgt opplegget så det er vel ikke så veldig synd på dem.
Siden vi er på samme sted som sist får vi bruke det samme bildet også. Det blir forhåpentligvis flere bilder fra denne byen etter hvert.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015