Båtliv i nord

Dag 91 - 2018 - i Norrtälje

22 July 2018 | Norrtälje
Fortsatt fint vær selv om vi fikk en real regnskur i løpet av natten. Det er jo nummeret inntil perfekt med regn om natten og pent vær om dagen.
Første del av dagen gikk med til å forsøke å få båten sånn noenlunde presentabel til vi får gjester. Da vi forlot båten så det ganske så fint ut. Da vi kom tilbake var det egentlig å begynne på nytt. Vi ligger med baugen mot Societetsparken, et ganske stort parkområde med mange løvtrær. De løvtrærne gir fra seg mye rusk og rask i den vinden som er, og store deler av det havner om bord. Det bøsset vi fikk tatt ut kommer imidlertid ikke tilbake så det får være trøsten.
På ettermiddagen gikk vi på konsert.
Det blir den tredje gratis-konserten vi har fått oppleve så langt og denne slo de andre skikkelig ned i støvlene.
Konserten var med en gruppe som heter "Forbidden Orchestra", og skulle de dukke opp i nærheten av der dere er så er de herved anbefalt på det varmeste.
Gruppen består av fem jenter, eller unge damer som alle har ganske ulik bakgrunn og ulik nasjonalitet. Navnet på gruppen henspeiler på at fire av de fem jentene spiller instrumenter som har vært forbudt for jenter å utøve/bruke. (Instrumentene var av typen ukjent for meningmann) Instrumentene var i hovedsak nasjonale folke-instrumenter fra ulike land. Det hel-svenske medlemmet spilte nøkkelharpe på en suveren måte.
De fem jentene representerer så ulike land som Sverige, Senegal, Argentina, Palestina og Irak. To av jentene var reelle flyktninger fra sine respektive hjemland.
I tillegg til musikken fremførte de et politisk budskap både om kvinneundertrykkelse og om solidaritet med de som i dag må rømme fra krig og brutalitet.
Musikken hadde sine røtter i folkemusikk fra de landene jentene representerte og dette var smeltet sammen til noe som absolutt var hørbart.
Avslutningsnummeret var en svensk folketone blandet sammen med en søramerikansk og en irakisk vuggesang. Vakkert og minneverdig!
Det var en virkelig fin opplevelse å overvære den halvannen timen som konserten pågikk.
Tommelen opp for Norrtälje kommune som sørget for at konserten kunne gjennomføres som en gratis konsert for de som ønsket et kulturelt påfyll.
Bildet i dag er derfor selvsagt av "the forbidden orchestra"
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015