Båtliv i nord

Dag 92 - 2018 - Fortsatt i Norrtälje

23 July 2018 | Norrtälje
På morgenen i dag mønstret co-skipperen av for noen dager og satte kursen hjemover med busser og fly for å delta i begravelse.
Skipperen er fortsatt i båten og forsøker å fylle dagen som best han kan.
Dagen i dag har stort sett gått med til å lete etter parkeringsplass, ikke fordi skipperen har passet på å kjøpe bil når han nå kan bestemme selv men fordi Jan Egil og Anne kommer med bil fra Hamar.
Så underlig det enn høres ut så har Norrtälje kommun ingen plasser for lang tids parkering i sentrum. Det skal visstnok finnes et par steder langt utenfor byen men det er ikke noe godt alternativ så vi får lete videre i morgen.
Letingen etter parkeringsplass har jo ført skipperen rundt omkring i hele byen, og det er en liten koselig by som ligger på to sider av en liten elv.
Elven skal visstnok ha både ørret og en del andre fiskeslag selv om det ikke er veldig mye vann som renner i den elven. Stort sett så er den delvis gjengrodd med vannliljer og annen vegetasjon som trives i vann.
Her og der langs elven er det små parker og benker og en del steder er det små og litt større skulpturer og til dels underlige kunstverk.
Det er vel kjent hjemmefra at elven ofte blir siste stoppested for sykler, handlevogner og annet som enkelte finner det festlig å kaste ut i.
Her i Norrtälje er det sikkert også slik, men i et sted av elven var dette tatt litt lenger. Her var nemlig handlevogner og sykler i elven gjort om til en kunst-installasjon.
Direkte vakkert er den vel kanskje ikke denne installasjonen men den avstedkommer kanskje litt refleksjon både om kunst og hva kunst egentlig er og om toskeskapen som ligger i at noen finner det underholdende å slenge sykler og handlevogner i elven.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015