Båtliv i nord

Dag 95 og 96 - 2018 - Til Norrviken

27 July 2018 | Norrviken
Så er vi tilbake til hverdagen igjen. Co-skipperen er tilbake om bord og gjestene fra Hamar, Jan Egil og Anne er på vei hjemover igjen.
Dagen i går ble også litt hektisk med påmønstringen til co-skipperen og fortsatt besøk så bloggen fikk være.
Det var en infernalsk varme som ikke innbød til noen større sprell.
Jan Egil og Anne hadde bestilt bord på "Havspiren", en restaurant som lå et lite stykke fra gjestehavna så der tok noen andre enn oss seg av oppvasken for en gangs skyld. God mat var det også!
I dag sto vi opp til tåke men innen vi hadde fått løsnet fortøyningene var tåken borte, sola tilbake og med den også varmen.
Vi gikk ut fjorden fra Norrtälje (for 6. gang for skipperen sin del!) og fortsatte forbi Gräddö og ut til hovedleden inn mot Stockholm. Vi fulgte den til forbi Furusund og begynte å lete etter plass utenom leder og innimellom noen øyer som ligger nær inn til fastlandet. Etter hvert fant vi oss plass i en kile som heter Norrviken. Her antar vi at vi ligger tålelig greit selv om det meldes en del vind.
Etter en litt annerledes uke er det litt rart å være tilbake i det vanlige med å lete etter plasser og å bare være oss to igjen.
Besøket fra Hamar var absolutt vellykket og trivelig. Vi har en fin tone sammen med mye godmodig mobbing og i hvert fall vi to her om bord satte veldig stor pris på besøket.
Nå er liksom hjemturen startet. Det er fortsatt langt hjem og vi har ikke tenkt å gjøre annet enn å skynde oss langsomt og forsøke å få med oss deler av kysten som vi ikke fikk med oss på veien nordover.
Det er veldig mange båter utpå så det er ikke uten videre enkelt å finne plasser, men her vi ligger nå er det stille og rolig med bare noen få båter et stykke fra oss.
Litt annerledes enn Norrtälje der vi lå på utstilling i Societetsparken, og der ikke alle som frekventerte den parken tilhørte societeten for å si det slik. Som i alle andre byer så var det også i Norrtälje enkelte som ikke hadde funnet seg helt til rette i samfunnet og noen av disse forvillet seg ned i parken. I tillegg var det mye musikk-støy og annen støy så det var godt å komme ut i naturen igjen.
Bildet i dag er selvsagt Jan Egil og Anne som svette og varme venter på ferge-avgang på Arholma.
Tusen takk for besøket!
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015