Båtliv i nord

Dag 97 - 2018 - Til Sviudden

28 July 2018 | Sviudden
Etter fire forsøk klarte vi det!
Samme varmen fortsatt selv om det er ganske mye skyer og en god del vind.
Det var såpass med vind utpå at et par "pinne-båter" kastet styringen (broachet som det heter på fint) på tross av at de hadde rev inne.
Vi hadde ingen problemer med styringen og kunne dra dit vi selv ville.
Vi lå fint i kilen som heter Norrviken og det var først da vi kom ut av kilen at vi fikk merke hvor mye det egentlig blåste.
Vi gikk lenge parallelt med hovedleie inn mot Stockholm, men etter hvert måtte også vi benytte leden og "sloss" om plass med to digre ferger cruiseskip. Vi yppet oss ikke mye og passet fort på å ligge unna både hovedleden og de store.
Det ble etter hvert en trafikk som kunne minne om Bohuslän-kysten på sitt verste. Det for båter i alle himmelretninger og midt i møljen av fritidsbåter kom fergene som går mellom Stockholm og øyene utenfor i en relativt heftig fart.
Vi hadde tatt peiling på nok en bukt som burde egne seg for å ligge på svai for eget anker. Både den bukten og de tre påfølgende buktene var egentlig fulle av båter. Den nest siste stedet vi var innom hadde plass til oss men der var det ikke annet enn fjell på bunnen. Ankeret vårt sitter ikke så godt fast på fjell så der var det også bare å gi opp.
På det femte forsøket fant vi omsider en bukt der det var plass til oss og der bunnen består av noe annet enn bare fjell. Langs kanten av bukten ligger det flere båter med baugen inn mot fjellet.
Så lenge det er så mange båter utpå må vi nok belage oss på å ligge på svai. Vi synes det er en fin måte å overnatte på selv om det som det er nevnt før, er ganske mye tral for å få ankeret om bord igjen.
Sviudden ligger i et mylder av store og mindre øyer omtrent rett vest for Stockholm og litt nord for Vindö. (det heter Vindö her også selv om navnet kanskje er mest kjent som plassen på vestkysten der en tidligere bygget seilbåtene "Vindö")
På nesten samtlige av alle øyene her er det merket som naturhavner og innimellom en og annen liten gjestehavn.
Det meldes fortsatt dårlig vær gjennom helgen men på tross av det er alle naturhavnene fulle av fritidsbåter.
Bildet er fra kjøkkenvinduet der en kanskje få et lite inntrykk av vinden og sjøen som går like utenfor havnen der vi ligger.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015