Båtliv i nord

Dag 118 - 2018 - I Gilleleje

18 August 2018 | Gilleleje
For 2 år siden da vi også var på en litt lang tur ankom vi hjemmehavnen vår på den 118. dagen av turen.
Denne gangen ligger vi innblåste i Gilleleje på den 118. dagen og her kan det se ut som om vi blir liggende de neste 14 dagene eller noe slikt hvis værmeldingene slår til slik de er nå.
Tidligere så det ut til at vi skulle få en liten pause i vinden på mandag og tirsdag men slik ser det ikke ut lenger så nå er vi veldig usikre på veien videre. Det kunne vært en brukbar løsning å gå vestover og over til kysten av Jylland og følge den nordover for derfra å gå over til Sverige, men det meldes mye vind i hele Kattegat og hele Skagerrak mange dager fremover så da er ikke det noe alternativ heller.
Andre alternativer finnes ikke hvis en da ikke ser på et så vilt alternativ som å gå tilbake nesten til Stockholm og derfra ta Gøta Kanal til Gøteborg.
Det blir en så lang omvei at den er ikke noe reelt alternativ.
Ut over at skipperen sjekker værmeldingene ca hvert kvarter har vi fått vasket av litt av den verste skitten på båten. (Den bærer et visst preg av å ha vært på farten i så lang tid) og vi har vært en liten rusletur til i byen der det var full ståhei med lørdagsmarked på torget.
I går ettermiddag kom det en kar bortom båten og ville slå av en prat. Han og kona hadde snakket om båten vår da vi kom inn så da var det jo opplagt at vi måtte invitere de to ombord for en kikk.
De kikket vel og lenge og vi fikk en trivelig prat over et glass vin før de gikk tilbake til egen båt. Vi hadde fått i oss middagen da karen som heter Gøran var tilbake og inviterte oss ombord til seg for en kaffekopp (og litt attåt)
Gøran og Lotta har en Najad seilbåt på 49 fot og hadde tidligere på sommeren snakket om kanskje å begynne å se litt på motorbåt i stedet. Derfor interessen for vår båt.
Den båten de hadde var imidlertid et praktsmykke av en seilbåt som vel kan tåle det meste av hva værgudene kan by på. Båten var bygget på den tiden da Orust-verftene bygget båter på en ganske annen måte enn de masseproduserte båtene som går ut fra en del verft i dag. Alt var gjennomført solid og overdimensjonert.
Det ble en svært hyggelig kveld sammen med Gøran og Lotta som er fra Malmø og således ikke har så lange veien hjem igjen.
Bildet i dag viser litt av "rotet" i den indre havnen i Gilleleje. En del av de minste fiskebåtene samles her på sommeren for at det skal bli bedre plass til gjestebåter men ellers er havnen som nevnt tidligere en salig røre av fiskebåter og turbåter.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015