Båtliv i nord

Dag 124 - 2018 - Til Mollösund

24 August 2018 | Mollösund
I går kveld fikk vi en hyggelig telefon fra Alf Morten som lurte på om vi ville ha besøk. Det sier vi jo selvsagt ikke nei til så det ble avtalt at vi skulle dra til Mollösund for å treffes der. Alf Morten og Grete skulle til båtmesse på Orust og ville ta veien om oss samtidig.
Vi fikk en grei tur oppover gjennom Marstrand og selv om Marstrandsfjorden brysket seg en del i den relativt sterke vinden så gikk turen problemfritt.
I Mollösund kunne vi velge plass for der lå det bare en annen båt da vi kom.
Etter oss kom en stor seilbåt fra Sveits. Den samme båten så vi flere ganger i skjærgården i Åboland i Finland. Vi delte bl.a. en bukt med den båten der vi begge lå på svai en natt. Det er en del uke siden vi var i Finland men da har vi tydeligvis beveget oss i omtrent samme fart hele veien derfra og hit.
Vi hadde ikke ligget lenge ved brygga før besøket kom og det var et riktig "stor-besøk" for ikke bare Alf Morten og Grete dukket opp men det gjorde også Svein og Randi. Alle sammen båtvenner av oss og da ble det jo selvsagt en del båt-prat ut over dagen.
Vi fikk en svært hyggelig stund om bord hos oss før vi alle gikk ut og spiste mat som andre hadde laget.
Dessverre går tiden alt for fort i godt selskap. Alf Morten og Grete måtte hjem igjen til Oslo og Svein og Randi bodde i bobilen sin i Henån på vei hjem fra en tur både i Norge og Sverige.
Vi satte stor pris på besøket selv om vi gjerne skulle sett at de alle ble litt lenger hos oss.
Etter besøket måtte vi løpe på litt jakt etter foto-motiver til denne bloggen. Nå var høsten merkbar så langbuksa måtte frem og ytterjakka på for en liten tur rundt i Mollösund.
Det er et typisk gammelt fiskesamfunn som ble bygget opp rundt det store sildefisket som pågikk på kysten her på 1500-tallet og en stund fremover.
I tillegg til sildefiske ble det også produsert tørrfisk av fisken lange. Vi kan huske fra de første turene nedover på kysten her for veldig mange år siden at det var store tørkestativer på svabergene der en tørket fisken.
Ute på en fjellknaus vendt sydover står det en stor gammel vindmølle. Den er egentlig et godt kjennemerke for Mollösund. I møllen som ble satt opp på midten av 1700-tallet ble det malt mel av korn og av fiskeben. Det skal visstnok ha vært tre slike store møller her i Mollösund tidligere.
Bildet er derfor selvsagt av møllen i Mollösund
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015