Båtliv i nord

Dag 127 - 2018 - Til Skjebergkilen Marina

26 August 2018 | Skjebergkilen marina
Da er det over.
Vi er hjemme igjen i brygga vår og skal ta fatt på den kjedelige jobben med å få båten pen og ren igjen, men det får vente en dag eller to.
Natten i Alevikkilen ble også en natt for den store minneboka.
Skipperen våknet i halvtre-tiden i natt av at vinden dreiet. (Det høres ved at det begynner å rasle i ankerkjettingen)
Alevikkilen er et flott sted men bunnen er veldig løs så festet er ikke all verden. Skipperen sto derfor opp for å se at vi faktisk lå på samme plassen og at alt var i orden.
Vi lå greit men natta var såpass at det ikke ble å legge seg igjen med en gang. Fullmånen lyste mellom noen tunge skyer. Langt borte (kanskje omtrent hjemme) lynte det voldsomt, men ikke en lyd var å høre. Det sterke måneskinnet mellom skyene og lynene skapte nesten en trolsk stemning i vika og minnet om at naturen nok kan være mild og vennlig men også bister og skremmende.
Det er vel også opplevelsen vi har hatt på denne turen. Vi har hatt et sommervær som det trolig vil gå så mange år før vi opplever på nytt at vi da kanskje ikke er i stand til å oppleve det.
Samtidig har vi også sett naturen fra den bistre siden med vind opp i orkan styrke.
Uansett om naturen er mild eller bister så gir det noen flotte opplevelser, og denne turen har gitt mange fine naturopplevelser og ikke minst opplevelser der andre mennesker har vært involvert.
Heller ikke denne gangen ønsker vi å rangere havner eller steder opp mot hverandre for hvert sted har hatt sin egen sjarm eller sin egen historie.
Vi har på denne turen tilbakelagt 3246 nautiske mil. Motoren har gått i 462 timer. Vi har besøkt 49 gjestehavner og 44 naturhavner. Inntrykkene er så mange at vi nå trenger tid til å fordøye dem og å rekapitulere dem bl.a ved å lese bloggen på nytt. Akkurat nå er det imidlertid Åbolands skjærgård som er lengst fremme i pannen av det vi husker.
Den svenske østkysten er flott med en suveren skjærgård fra omtrent på høyde med nordspissen av Øland og et langt stykke nordover.
"Den høga kusten" et stykke nord i Sverige var fin (men litt liten). Skjærgården i Finland og på Åland var helt utrolig med sin størrelse.
Men det som kanskje har gjort størst inntrykk er de menneskene vi har møtt.
Heller ikke her vil vi lage rankingliste, men det er ingen tvil om at det vi opplevde i Finland står i en klasse for seg. Det var helt utrolig å oppleve den hjelpsomheten og den interessen vi ble møtt med i Finland. Det ga et uutslettelig inntrykk og møtet med Kerstin og Leo ga oss et minne for resten av dette livet. Mange av dem vi har møtt får vi trolig aldri se igjen, men vi håper sterkt at vi i hvert fall får muligheten til å treffe Kerstin og Leo igjen og også Gøran og Lotta som vi fikk en hyggelig kveld sammen med i havnen i Gilleleje.
En slik tur er egentlig ganske strevsom. Det blir fryktelig mange opplevelser og episoder som etter hvert skal bearbeides og under veis er det mange dager som er krevende.
Var det verdt det vil noen sikkert spørre og svaret er utvilsomt ja. Om vi vil gjøre samme turen på nytt er imidlertid heller tvilsomt. Skipperen kunne godt tenke seg et nytt besøk i Åbolands skjærgård men det er lang vei for å komme dit. Hvis det skal skje så blir det nok å leie en båt eller å få fraktet vår egen dit på dekket av en lastebåt.
Dagens bilde gir seg egentlig selv. Det er bilde av båten vår som har gjort det mulig å gjennomføre denne turen. Båten har fungert bedre enn forventet og vi har ikke hatt et eneste uhell eller noe som er ødelagt. Det synes vi er ganske imponerende.
Dette er den siste bloggen og skipperen er egentlig fornøyd med å ikke ha den jobben videre fremover for det er ikke hver dag det er like festlig å sette seg foran PC-en. At vi har gjort det skyldes et ønske om å kunne bruke den som vår egen minnebok, men jammen har det vært motivasjon for å skrive når vi har lest de ulike kommentarene som mange har tatt seg bryet med å legge inn. For oss har disse kommentarene vært dagens høydepunkt så tusen hjertelig takk til alle dere som har gitt oss disse kommentarene.
Da gjestår bare en ting og det er å si TUSEN TAKK FOR TUREN!!
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015