Båtliv i nord

Dag 3 - Til Nordstrømmarna

31 May 2019
Uno B. Larsen
Pent, kjølig vær og ikke alt for mye vind.
Etter frokost sa vi farvel til Hamburgsund og gikk videre sydover. Det var en del trafikk og vi så mange norske pinnebåter på vei nordover. De fleste av disse hadde klasse-flagg oppe som et tegn på at de hadde deltatt (i hvert fall startet) i en regatta som går fra Vestfold-siden via et rundings-merke omtrent syd for Smøgen og videre derfra til Skagen hvor det er målgang. Vi antar at alle de båtene vi møtte hadde gitt seg og avbrutt seilasen i det ganske så dårlige været de har hatt siden starten gikk på onsdag kveld.

Vi gikk gjennom Sotenkanalen for på utsiden var det for mye sjø for oss. Noen båter møtte vi, men det var ikke trengsel slik det kan være i juli måned. Vi fortsatte nord for Malmøn, ned mot Lysekil og skrått over Gullmar-fjorden for å komme inn i Nordstrømmarna. Dette er en smal led som er greit merket men som kan være litt vanskelig når strømmen går på det kraftigste. Den kan være så kraftig som opp mot tre knop. Leden er en beskyttet rute for å komme inn i Koljø fjord som ligger vest for Orust.

Ved Bassholmen lå det en del båter og for en gangs skyld lå alle langs med bryggene. Det så ut som om det skulle være plass til oss også, men det som var igjen av ledig plass var litt for kort for oss så vi måtte bare gi oss.
Like bortenfor Bassholmen ligger det tre bøyer som krysserklubben har lagt ut og da den ene av disse var ledig fant vi ut at det var greit å ligge der. Litt synd at vi ikke fikk plass i bryggene for Bassholmen er et fint lite anlegg.
Her har det tidligere vært et trebåt-byggeri hvor det ble bygget såkalte allmogebåter (kanskje betyr det noe i nærheten av bruksbåter, men det er jo litt underlig for alle båter skal vel brukes til noe.)
I hvert fall er Bassholmen vel verdt et besøk for siden slutten av 1960-årene har en interesseforening overtatt det gamle båtbyggeriet og etablert et museum der som viser båtbygging og en del gamle bruksbåter.

Bildet viser et lite utsnitt av leden som snirkler seg langs med og rundt diverse fjellskrenter.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015