Båtliv i nord

Dag 6 - 2019 Til Vrångø

03 June 2019
Uno B. Larsen
Våknet til et fryktelig spetakkel på morgenkvisten. Tor med hammeren var ute med vogna så gnistene sprutet og hjulene rumlet. I tillegg plaskregnet det som det ofte gjør når det er slikt vær.
Det sto ikke så lenge på så til frokost var det brukbart igjen, og jammen kom det litt varme også etter tordenværet.

Søholmen er et fint sted og litt dyreliv var det også å se. På kvelden i går hørte vi en rådyrbukk like ved oss og på morgenen i dag svømte den (eller kanskje en annen en) ut til den øya som synes lengst bak på bildet fra i går. Hva den skulle ut på der å gjøre vet jo ikke vi men den hadde vel fått lyst på en holmetur den også.

Etter frokost kastet vi løs igjen og fortsatte ytterligere et stykke sydover. Vi gikk nord og øst for Marstrand og videre sydover forbi Gøteborg. Vi forlot hovedleia for å ta en litt kortere og mer morsom vei til Vrångø.
Morsomt ble det vel ikke for fergene mellom de ulike øyene kjøres som om de skulle være stjålet og i den smale renna ut mot Donsø fikk vi til alt overmål en diger ambulansebåt bak oss.

Det var faktisk en del trafikk på fjorden og snitt-alderen ombord i de båtene vi møtte var rimelig høy.
I gamle dager var det slik at gamle mennesker kom på gamlehjem. I våre dager havner en hel haug av de gamle som ikke er i syden, i båt, ofte akkurat der vi er.
På Vrångø var det ikke så mange gamle da vi kom, men etter hvert dukket de opp her også.
Det er noen år siden sist vi var på Vrångø. Det er blitt en kjempeflott havn og skal etter sigende være en av de mest populære havnene i Gøteborg-skjærgården. Det er fint å rusle tur her og det meste er pent og godt vedlikeholdt.
Vrångø er i tillegg et supert utgangspunkt for å krysse over til Danmark og om været blir som profetene har lovet går nok turen over dit i morgen.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015