Båtliv i nord

Dag 11 - 2019 - I Nibe.

08 June 2019
Uno B. Larsen
Vi ligger stille i Nibe av flere grunner. Det er ikke det aller beste været (det blåser og regner), det er pinse og derfor veldig mange båter ute og det er jo en fin plass å være.

I går kveld fikk vi en særdeles hyggelig kveld sammen med 8 dansker fra fire ulike båter. De åtte kjente jo hverandre og er vel mer eller mindre på tur sammen, men de forbarmet seg over oss to eneste nordmennene i havna.
Stort sett snakket de også et dansk som var mulig å forstå, og det virket som om de også forsto det vi sa. Hyggelig felles grillkveld ble det i hvert fall selv om det innimellom oppsto noen små kommunikasjonsproblemer. Om det var språket eller vinen som skapte utfordringene er vi ikke helt sikre på.

Dagen i dag har ikke vært brukt til så mye annet enn å slappe av inne hver gang det kommer en regnbyge og ellers tømme ulike sjøvanns-filtre for gress og maneter.
Nibe er jo som nevnt i går etablert rundt det store sildefisket som har pågått her i Limfjorden. På slutten av 1700-tallet døde imidlertid ålegresset ut som følge av en sykdom på gresset.
Nå er imidlertid ålegresset tilbake i fullt monn og noe av dette finner veien inn i filteret som renser sjøvannet før det går inn i motoren.
På pumpene som henter inn sjøvann til toalettene er det også filtre og de tetter seg med gress og glassmaneter.
På vei hit i går kjørte vi gjennom store belter av glassmanet og da er det ikke annet å gjøre enn å finne frem verktøy og få rensket opp i galskapen.

At det er pinse brukes som argument for å ligge stille, og det er faktisk sant. Det ser ut som om båtene i de ulike havnene rundt Limfjorden bytter plasser og iflg de åtte danskene fra i går kveld så ligger de stille der de har kommet til de skal hjem igjen. Det betyr at det er stor sannsynlighet for å få problemer med å finne plass i havnene vestover. Enkelte steder kunne vi ligget på svai for eget anker men det er ikke trivelig når det blåser opp mot kuling og i det paddeflate landskapet her er det ikke så lett å finne le så derfor blir vi liggende.

Bildet i dag er fra den lille kirken i Nibe der det er noen godt bevarte kalkmalerier på den ene veggen. Utsnittet viser St. Georg (St. Jørgen som de kaller ham her) i kamp mot dragen.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015