Båtliv i nord

Dag 17 - 2019 - Til Lemvig

14 June 2019
Uno B. Larsen
Våknet til et strålende vær. Sol fra skyfri himmel og ikke så mye vind. Temperaturen tillot også kortbukse så dette skal vi ikke klage på.
Værmeldingene lyder imidlertid på det samme vi har hatt egentlig hele turen; mye vind, regn og torden.

Vi fikk lirket oss ut fra den plassen vi lå på. Vi valgte i går å legge oss på den aller innerste plassen i havna og spesielt god klaring var det ikke noe sted. Det gikk heldigvis greit så da var det bare å sette kursen videre vestover og ganske mye sydover. Dessverre er vi nødt til å velge plasser etter værmeldingene og i morgen loves en ny kuling.
På turen nedover kunne vi funnet oss plasser der vi kunne ligget på svai, men det er ikke videre festlig i kuling. En super svai-bukt lå en god times vei ned gjennom Salling sund som går mellom fastlandet og Mors. Den aktuelle bukta er ca en nautisk mil tvers over. På kartet ser den ut nesten som en lagune, men med flatt landskap og en så stor bukt er det bare å glemme med de værmeldingene vi har om dagen. Vi fortsatte derfor sydover og lurte en stund på å finne plass i Struer men alle vi har snakket med anbefaler oss Lemvig, så da måtte det jo bli Lemvig.

Skipperen har litt kjennskap til Struer fordi den er vennskapskommune med Sarpsborg kommune og en litt rørende historie er knyttet til dette vennskapet.
Like etter den siste verdenskrigen ble en stor skøyte lastet med flere tonn matvarer som innbyggeren i Struer hadde samlet inn. Denne skøyta dro hele veien opp til Sarpsborg for å hjelpe sultne sarpinger etter krigen.
Som takk for denne gaven ble det reist et monument på havna i Struer. Det er en statue av en ung dame (som visstnok var fra Sarpsborg og het Molly).
Statuen har fått navnet Sarpsborgpiken. Den fikk vi ikke tatt bilde av siden vi ikke kom til Struer men i stedet til Lemvig. Det blir trolig det vestligste punktet på denne turen (hvis vi da ikke tar bussen til Thyborøn)

Nå er vi bare noen få nautiske mil fra Nordsjøen og her ser det ut til at vi blir liggende i morgen i følge værmeldingene. Lemvig er et helt greit sted å blåse inne. Vi ligger godt i forhold til en forventet østakuling og byen ser ut til å være trivelig.
De har vært glad i å bygge kirker i dette området og fra båten ser vi hele tre kirketårn ganske nær. Det mest iøynefallende er tårnet med løk-kuppel som sees midt på bildet.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015