Båtliv i nord

Dag 22 - 2019 - Til Hou

19 June 2019
Uno B. Larsen
Super kveld i Gjøl havn. Stille og rolig og med fint vær uten masse vind for en gangs skyld.
På kveldingen kom den svært så vennlige og hjelpsomme havnesjefen for å hente havneavgift.
Vi snakket litt om diesel som vi trenger å fylle. Havnen hadde et gammeldags system som krevde at havnesjefen måtte låse opp og starte pumpen, og betaling måtte skje enten med kontanter eller med kort i "Dagligbrugsen" (som ligger et godt stykke fra havnen.)
Havnesjefen hadde egentlig fridag i dag men vi måtte bare ringe så snart vi var klar til å fylle så skulle han komme og hjelpe oss og deretter kjøre skipperen i bil opp til landhandleren slik at vi kunne få gjort opp for oss.

Som sagt så gjort. På morgenkvisten ringte skipperen og havnesjefen kom (kanskje ikke fem minutter etter som han lovet, men en halvtime fra eller til spiller ingen rolle når folk er hjelpsomme...)
Vi fikk fylt det vi kunne få på av diesel og avgårde bar det til landhandleren. Det ble jo tid til en hyggelig prat også med den flotte havnesjefen på kjøreturen til og fra butikken. Vel tilbake i båten kunne vi legge i vei en god stund senere enn planlagt men med fulle tanker igjen.

Ved Ålborg måtte vi under den elendige jernbanebroen igjen og den er litt for lav for oss så vi måtte ta en god del runder foran broen før den omsider åpnet og slapp oss gjennom.
Fra Ålborg og ut til havet er det egentlig en kjedelig vei og enda kjedeligere blir det når vi har mye strøm i mot. Det gikk derfor ikke fryktelig fort ut det kjedelige og egentlig ganske lange stykket.
I åpningen utenfor Hals møtte vi en del sjø selv om det ikke blåste så mye så vi vagget oss ut renna og kunne etter hvert legge kursen nordover mot Hou.

Hou er en liten plass med en koselig havn der så veldig mange ikke våger seg inn fordi det ikke er spesielt mye vann i høyden her. Det går en smal renne inn i havnen mellom noen steinmoloer og utenfor der høye sandklitter (sanddyner)

I havna lå det en annen norsk båt, en tysker, et par svensker og noen danske båter. Den norske båten traff vi på vei innover i Limfjorden (i Hals) og det ble tid til å utveksle noen erfaringer om steder og plasser hvor de og vi hadde vært siden sist vi snakket sammen.

Hou er et typisk sommersted med mange feriehus. Et søk på Google for å finne ut mer om Hou gir bare et uhorvelig stort antall treff på nettopp feriehus. Det er til å forstå for like ved siden av havna ligger det en lang, innbydende strand (se bildet)
Vi ruslet en liten runde i egentlig veldig varmt vær og fant ikke så mange severdigheter. Det mest iøynefallende var en lokal pub og spisested med det velklingende navnet "Rottehullet".
En skal vel være passe sulten for å få seg til å bestille mat i rottehullet! Til alt overmål eies puben visstnok av en utflyttet nordmann (og det måtte vel en nordmann til for å finne på et slikt navn.) I følge båt-naboen skal dette være den bruneste puben i Skandinavia og vi tror han har besøkt ganske mange.....

Bildet er fra stranden rett utenfor havnen
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015