Båtliv i nord

Dag 23 - 2019 - Til Källö-Knipla

20 June 2019
Uno B. Larsen
I dag hadde vi bestemt oss for å dra til Vesterø på Læsø. Værmeldingene lovet brukbare vindforhold på danskekysten men mye vind i Sverige.
Vi sjekket fire ulike værmeldingstjenester og de spriket litt men alle lovet en del vind i Sverige.

Vi forlot Hou etter frokost for å komme i passende tid til Læsø. En stund etter at vi var kommet ut i "fjorden" og før mobildekningen ble borte fant skipperen en oppdatert værmelding fra SMHI og den lovet relativt rolige vindforhold frem til kl. 1800.
Så da klarte vi det ikke i år heller. For mange år siden var vi på Læsø nesten hvert eneste år, men de siste fire årene som vi har vært på danskekysten har det blitt som i dag. Vi ombestemte oss og lot det stå til tvers over Kattegat.
Det ser ut som om at hvis vi noen gang skal komme til Læsø igjen så må det bli med fly eller ferge. Det to siste båtene vi har hatt vil i hvert fall ikke dit.

Vi fikk en relativt begivenhetsløs tur over havet. Store deler av turen regnet det godt og bortsett fra alle de store båtene som vi måtte passe på så skjedde det ikke noe av historisk betydning før vi kom til Sverige. Sikten var dårlig så vi så ikke land før vi var mindre enn fire nautiske mil unna.

På veien over forsøkte vi å velge en rute som ga oss mest mulig strøm i rompa. Stort sett fungerte det og det betydde at vi som alle andre ganger havnet inn på svenskekysten omtrent utenfor Källö-Knipla.
Hyppeln er en havn som ligger ennå litt lenger vest og vi gikk dit. Der fikk vi nærmest sjokk. Havnen var helt smekkfull av turbåter!
Vi gikk ut igjen og kom på at det jo er helgen for midtsommarfeiring i Sverige. Vi gikk videre inn til Källö-Knipl og under over alle under; vi fikk lirket oss inn langs med en brygge i alt båt-kaoset. Vi har et par ganger mens vi har vært i Danmark ønsket oss tilbake til skikkelig skjærgård, men det båtmylderet som er her nå gjør at vi tvert ønsker oss tilbake til Limfjorden der det stort sett var greit å finne plasser.
Like etter at vi hadde fortøyd raste det på med flere båter og sammen med dem et veritabelt regnvær.
Uansett godt å komme i havn selv om det er alt for mange båter her etter skipperens smak.

Vi har ikke rukket å ta noen bilder for vi har tross alt tilbakelagt ca 65 nautiske mil, så i dag får det bli et bilde fra Hou der noen har hugget opp en fiskeskøyte og gjort om den til et kunstverk som heter harpen.
Ingen av oss to ombord klarte å se likheten med en harpe, men så er jo ikke vi kunstnere heller.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015