Båtliv i nord

Dag 24 - 2019 - På Källö-Knipla

21 June 2019
Uno B. Larsen
"Glad midtsommar"!
Det sier svenskene når vi møter dem for i dag er det midtsommar-afton og det markeres til gangs.
Mange båter og kaos var det i havna i går. I dag er det enda flere.
Akkurat nå sitter det folk på alle benker og krakker rundt hele havnen med god mat og ikke minst godt drikke. Denne dagen kan minne om en blanding av 17.mai og nyttårsaften. Det minner om 17. mai med opptog, barneleker og dans rundt en diger stang med løv og blomster på.
Det minner om nyttårsaften i forhold til alt som konsumeres av flytende fødevare.

Vi har sagt det tidligere og gjentar det gjerne. Det er da ikke en eneste fornuftig og god grunn til å feire denne dagen (eller disse dagene for svenskene nøyer seg ikke bare med en dags feiring)
Nå begynner jorda å snu ryggen til sola, i hvert fall på den delen av kloden vi bor og det kan da ikke være noen god grunn til å ta seg en fest. Hvis en må ha en unnskyldning for å ta en fest så må det da gå an å finne på noe annet enn å feire denne sorgens dag.
Nå er det ikke lenge igjen før en må finne frem topplue og votter, skifte dekker på bilen, måke snø, vasse i slaps og skli på holka.

Vi er blitt liggende her fordi vi var grise-heldige med plassen vi fikk i går. Det er igjen meldt mye vind fra vest og vi ligger med en stor bygning like utenfor oss på vestsiden så her er det helt le. Plassen er også litt unna den delen av havna der det nok festes hardest. Vi regnet også med at det ser likedan ut over hele Bohuslän denne helgen og at det ville være omtrent umulig å finne en grei plass så derfor altså så åligger vi på samme stedet tross kaoset.

Tidligere i dag fikk vi ruslet en tur rundt hele øya. På nordre delen av øya var det anlagt en fin tur-sti med mange benker, fine utsiktspunkter og flere grillplasser.
På veien kom vi over denne blomsten som vi ikke er sikre på hva er, men det er kanskje noen andre som kan se det.
Blomsten var i hvert fall pen og vi vet fra tidligere at det ikke er så mye annet å ta bilde av her på denne øya. Blomst passer vel også til dagen der veldig mange pynter seg med blomsterkrans i håret.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015