Båtliv i nord

Dag 25 - 2019 - Fortsatt på Källö-Knipla

22 June 2019
Uno B. Larsen
Vi ligger her fortsatt for i natt og i dag er vinden oppe i kulings styrke igjen. Det betyr også at de fleste ligger stille og det regner vi med er tilfellet også andre steder som kunne vært aktuelle å flytte seg til.
Vi hadde håpet på å kunne gå når vinden løyet, men nå ser det ikke ut til at det løyer før i natt en gang.
Skipperen måtte ta en liten alvors prat med en svenske som ligger utenpå oss. Han ville dra bort fra båten mesteparten av dagen og det var før vi besluttet å bli liggende. Det ordnet seg på beste vis og gubben var etter hvert takknemlig for vår beslutning om å bli. Han var imidlertid så oppsatt på å gjøre det han skulle at han ville overlate nøklene til båten til oss slik at vi selv kunne flytte den om vi skulle dra. Det var da skipperen måtte bli relativt tydelig.

Gårsdagens fest ble dessverre litt ødelagt av været selv om det ikke så ut til å plage svenskene nevneverdig. Akkurat i det en reiste stangen og startet lekene rundt den, kom regnet. Hvorfor det heter maistang når den vitterlig brukes i slutten av juni kan en jo lure på, men visstnok skal det ha å gjøre med at en også har en vårfest der en slik stang benyttes.
I tillegg til regnet blåste det surt så mye feiring måtte skje innomhus i båtene. Mange trosset imidlertid været og fortsatte spise- og drikkegildet på de krakkene som står rundt havnen.
Sent på kvelden kom en hyggelig svenske bortom båten og ville prate om den. Han kunne litt om båttypen og det endte med at vi inviterte ham og resten av følget hans om bord for en omvisning. Det ble en hyggelig avslutning på kvelden.

Gubben på utsiden av oss som gjerne så at vi ble liggende hadde et forslag til gjøremål. Han med kone og noen venner skulle ta ferge til Hyppeln (øya på utsiden der vi ikke fikk plass da vi kom fra Danmark) Der ute skulle det være et lite spisested som serverte god fiskesuppe. Han mente at vi absolutt burde prøve det,- og det gjorde vi.
Fergene som går mellom øyene her er av det gule slaget og det betyr at fergeturen er gratis.
Vi tok turen ut, kikket litt på havna, spiste fiskesuppe på det lille spisestedet og ruslet en liten tur gjennom bebyggelsen før vi returnerte med ferge tilbake til "vår" havn.
Noe utskifting hadde skjedd i havna mens vi var borte men de aller fleste ligger her i dag også. I tillegg kommer det noen nye inn så det er ganske fullpakket her fortsatt.

Skipperen har i tillegg til fiskesuppe og rusletur fått anledning til å ha en oppfrisking av ordforrådet. (alle de ordene en ikke skal bruke i kirken eller blant småbarn.)
Bakgrunnen for språk-treningen er at batteriladeren for landstrøm ikke virket. Det er et detektivarbeid å forsøke å finne ut av hva som er feil, men etter 14 runder ut og inn av motorrommet og til og fra land med diverse tenkepauser så dukket feilen opp etter litt demontering og skruing.
Inne i selve batteriladeren sitter det to sikringer og begge to hadde røket.
Hva som er årsaken vites ikke akkurat nå, men sikringene er skiftet og laderen fungerer igjen. Så får vi bare se om det er mer alvorlige feil som gjør at sikringene ryker.
Det skal nå alltid være et eller annet om bord i disse båtene...
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015