Båtliv i nord

Dag 26 - 2019 - Til Högö

23 June 2019
Uno B. Larsen
Endelig!
Vi somlet litt på morgenen for at folk skulle få tid til å starte på hjemveien, men det var utrolig godt å komme ut av havna når vi endelig kunne dra av sted.
Nå er vi fryktelig lei av tungt animerte (for ikke å si drita fulle) svensker!
I en del båter så var det øl til forrett før frokost og vin til frokost, øl og vin som mellom-måltid, øl som forrett til lunsj, sprit og øl til lunsj og deretter et evig drikkende av ymse slag til etter leggtid for andre folk. Neste dag var det i gang med samme prosedyre, og lydnivået stiger jo som kjent ganske dramatisk, særlig på yngre svenske gutter etter hvert som "fludiumet" renner inn og vettet ut.
Det er greit å ta seg en fest og vi har ikke noe som helst i mot at folk koser seg, men å bøtte i seg helt hemningsløst har vi lite sans for.
Vi satt på tå hev når naboen på yttersiden av oss skulle til og fra sin båt. Han måtte sitte på en krakk like utenfor båten for å sikte seg inn, og etter et kvarters tid når han trodde siktet var i orden tumlet han over vår båt og over i sin egen.
Dette er ikke et båtliv som vi ønsker oss!

Vi gikk ikke lange biten i et ganske så fint vær.
Mellom Källö-Knipla og Marstrand er det mange uthavner og en av dem er Högö der det også ligger fire bøyer. Vi fikk kapret den ene (den som ligger best til) og kunne endelig slippe ned skuldrene og få en dag i fred og ro igjen.

Högö har nok vært besøkt av folk i ganske lang tid. På toppen av øya ligger det en bronsealder-røys og på den lille øya skal det også finnes to vannkilder hvorav den ene ikke tørker ut . Vi har vært her mange ganger tidligere men sjelden har det vel vært så godt å komme hit som i dag. Det å blåse inne i en populær havn på svenskekysten midtsommerhelgen unner vi ingen.

Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015