Båtliv i nord

Dag 29 - 2019 - Til Vassholmarna

27 June 2019
Uno B. Larsen
Så lang tid er det lenge siden vi har brukt på hjemvei fra Gøteborg men vi fortsetter å somle oss hjemover med korte etapper.
Etter frokost satte vi kursen mot Vassholmarna. Det er en liten øygruppe som ligger vest for Grundsund og syd for Lysekil.
Det er en slik plass som vi besøkte ofte for mange år siden.
Det er litt værhardt her ute selv om det er fullt mulig å finne ganske beskyttede plasser. De beste plassene var selvfølgelig opptatt så vi måtte nøye oss med en mer utsatt plass langs fjellet.

Etter et par timer i fred og ro kom Alf Morten og yngste sønnen Kjell Einar som er på vei sydover. Vi fikk noen riktig hyggelige timer sammen, men i et stadig mer humpete miljø.
Vinden økte på en god del og med den kom sjøen og den dro helt inn til plassen der vi lå så det ble mye vagging, rulling og nøkking gjennom kvelden og natta.
Det er alltid hyggelig med et slikt treff på fjorden og det er nærmest blitt tradisjon at vi møtes et eller annet sted på kysten her.
For oss to ombord var det også riktig så hyggelig å hilse på "yngstemann".

Denne havna har gjennom deler av 1800-tallet blitt benyttet av beboere i Grundsund som nødhavn og nødsted under de ulike koleraepidemiene som herjet svenskekysten mellom 1830 og 1870.
Vi led imidlertid ikke stor nød og kunne i stedet kose oss i godt selskap.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015