Båtliv i nord

Den nye båten

01 July 2017
Den nye båten har modellnavnet Bavaria E40 Sedan. Deter en motorbåt av typen deplasement. Det betyr at den fortrenger vannet når den kjører og dermed heller ikke kan holde høy fart.
Båten er på 40 fot (lengde 11,99, bredde 4,20 og dyptstikkende 1,10) I høyden rager den nye båten ca 16,5 m mindre enn vår forrige båt. (3,50 m)
I baugen er den en stor sove-kabin. Bakenfor denne er det på babord side et toalett med vask og på styrbord side et dusjrom. Midt i båten er en stor salong med pantry og det er også her styreposisjonen befinner seg. Helt uvanlig sammenlignet med andre båter er styreposisjonen plassert helt akter i den store salongen. Like bak styreposisjonen er det trapp ned til to store sove-kabiner og et kombinert dusj- og toalett-rom. Salongen er skilt fra cockpit akter med skyvedører/skyvevinduer. I cockpit er det en vinkelsofa og en langsgående sofa/benk. Over salongen og cockpit er det tak med skyve-luker. Cockpit kan lukkes ved hjelp av en heldekkende kalesje.
Helt akter er det en stor nedfellbar badeplattform.
Motoren sitter i et eget stort rom under salongen. Det er en Volvo Penta motor på 150 hk som skal gi båten en maksfart på snaut 10 knop.
Båten er utstyrt med baugtruster og hekktruster.
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015