Mark en Jooske op reis

Barnacles

Als de wind aantrekt wordt het tijd om het anker op te halen. Bestemming is Ria de Muros om van daaruit Santiago de Compostella bezoeken. De eerste nacht ankeren we bij Muros en de dag erna steken we de baai over naar de haven van Portosin. Dat is een van de 'real' oftewel koninklijke jachthavens. We besluiten daar een hapje te eten en daar wordt ons aangeraden om de Goose Barnacles te proberen wat blijkbaar heel bijzonder en een lokale delicatesse is. Dus we gaan ervoor en hebben inderdaad nog nooit zoiets gegeten. We bekijken op Youtube hoe lastig het is om deze barnacles te vangen.


We bezoeken het bedevaartsoord Santiago de Compostella. Een stad met prachtige gebouwen en veel historie.


De volgende dag varen we uit en is het een heerlijke zeildag met 10-12 knopen halve wind en een zonnetje. Kan niet beter. Dus we rollen de Code Zero uit en zoeven over het water. Ineens horen we een harde knal en zien dat de Code Zero is gescheurd! Ontzettend balen. Het kost wel even om het zeil te laten zakken en op te bergen. Onze plannen worden bijgesteld. Want we willen toch wel heel graag het zeil laten repareren voordat we naar de Azoren gaan. Dus zo snel mogelijk naar een grote stad met een goede zeilmakerij.

Die nacht overnachten we in de haven van Baionas wat prachtig licht achter het fort.


Smorgens vroeg meteen weer door want we willen graag op tijd aankomen in Porto om daar niet te veel stroming te hebben op de rivier de Douro. Bij uitvaren krijgen we een enorme bui over ons heen en voor het eerst op deze reis hebben we onze zeiljassen aan. Op weg naar Porto is er weinig wind en een choppy sea. Met alleen de fok en de motor varen we naar Porto. Onderweg veel vissersbootjes en tonnetjes met visnetten.


In Porto zullen we een paar dagen blijven. Het zeil zal hier worden opgehaald en naar de zeilmaker in Lissabon worden gebracht waar wij het dan later op kunnen halen. Verder is het vandaag hier slecht weer, dus we zijn blij dat we in de haven liggen. Geen dag om op zee te zijn!

Comments