Mark en Jooske op reis

Porto

Goed aangekomen in Porto. De jachthaven ligt op korte afstand van zee aan de rivier de Douro. Het uitzicht op de stad Porto is absoluut spectaculair te noemen. In deze stad zouden we ook een aantal weken kunnen doorbrengen. Wat is hier veel doen en te zien. We hebben heerlijk gegeten en (veel te veel) Douro wijn gedronken. Veel gefietst door de stad en langs zee, museum bezocht en ook nog naar de UEFA nations league finale Nederland- Portugal geweest. In een cafeetje in Porto bleken we namelijk naast 2 vriendelijke KNVB bobo's te zitten en die hebben voor ons kaartjes geregeld! Bezoek aan Porto was te kort; hier gaan we zeker nog terugkomen.


Op maandag 10 juni zijn we naar Figueira da Foz gezeild. Het was een geweldig mooie zeildag met stevige wind langs de Costa de Prata (oftewel: de zilveren kust). Eindeloos lange zandstranden en geen kip (of toerist) te bekennen.

Bij Figueiro da Foz op volle snelheid de havenhoofden (en ronddolend baggerschip) gepasseerd en voor de jachthaven op de rivier Mondego rondgemaakt en de zeilen laten zakken. Vanuit de haven kijken we uit op Casa do Paco (paleis huis) waarvan de wanden op de eerste verdieping zijn bekleed met 7.000 Delftsblauwe tegels uit de 16e en 17e eeuw. Het verhaal is dat hier in 1706 een Nederlands schip in een storm op het strand is gestrand en dat de lading tegels in een veiling door een bischop met een voorliefde voor Delftsblauw is opgekocht die hier vervolgens zijn zomerhuis heeft laten bouwen. Ook nog langs het hotel gelopen waar ik 40 jaar geleden was op vakantie met mijn ouders en jongere broers.

Comments