Mark en Jooske op reis

“The world is your oyster”

Vandaag is onze laatste dag in de Azoren, morgen vertrekken we richting Ierland. Want er is nu een mooi weer window. We hebben zoals dat gebruikelijk is in Horta een schildering gemaakt op de Sailors Wall of Art.
Het is een bijzondere haven met boten uit alle windstreken. Naast Europeanen en Amerikanen/Canadezen ook boten uit Chili, Braziliƫ, Zuid Afrika, Australiƫ und so weiter. En ook bekenden uit Makkum! Iedereen komt hier letterlijk en figuurlijk bijtanken en uitrusten. Of wacht op een reparatie aan de boot. Van superdeluxe tot hele kleine bootjes. Een heel relaxed sfeertje.

We vonden de Azoren echt heerlijk en prachtig. Het is een vulkanische eilandengroep op het drieplatenpunt van de Noord-Amerikaanse Plaat, de Afrikaanse Plaat en de Euraziatische Plaat. De eilanden zijn voornamelijk heel groen en vruchtbaar. Ze staan bekend om hun melk, kaas, wijn en ananassen.


We hebben een auto gehuurd en Sao Miguel bekeken en de botanische tuinen bezocht met thermale baden.Op Faial hebben we een mooie hike gemaakt. In 1957 was de laatste vulkanische uitbarsting en is er 2,5 km2 bij het eiland Faial gekomen. De vuurtoren die eerst op het uiterste puntje van Faial stond is wonderbaarlijk genoeg blijven staan. En de vuurtorenwachter zag in 13 maanden het nieuwe land voor zich uit zee komen. Dat is echt een maanlandschap om te zien.


Daarna een hapje gegeten in Peter's Sport cafe samen met aardige Noren van sy Olivia die we van KMY kennen. Dit cafe is een legende en al meer dan 100 jaar een ontmoetingsplaats voor zeilers.


We hebben ook gezwommen in de Atlantische oceaan, maar wel opletten want het strand lag vol met Portugese Oorlogsschepen. Dat zijn beruchte- en gevreesde kwallen in de warmere oceanen in de wereld.


Hoe leuk we het hier ook vinden, we willen nog meer zien dus tijd om te vertrekken. De Code-Zero hebben we inmiddels gerepareerd en wel weer terug. Dus we zijn klaar voor de volgende overtocht.

Comments